Friday, 16 December 2011

8 Fakta Menarik Tentang Kucing !

                                                                   Assalamualaikum. 




Hey hye !!! Apa khabar? Huhuhu boring lah tak de idea nak mencoret nihh. Hmm... inda apa bah. Sekarang Yui mahu kongsi fakta menarik tentang kucing ! Tapi, Yui saja copy paste dari internet tuh...huhuhu..Hehe bagi sesiapa yang minat, atau yang tengah bela tuhh, baca ye..


1. Kucing rumah boleh tidur sehingga 14 jam sehari
2. Kucing mampu menghasilkan sehingga 100 bunyi vokal manakala anjing hanya mampu buat 10 sahaja.
3. Kucing menggunakan misai mereka sebagai antena untuk mengukur sama ada laluan itu muat atau tidak untuk dilalui. Jadi sila jangan potong atau trim misai misai kucing korang. Kesian kucing tu nanti. ~.~
4. 1 daripada 4 rumah di Amerika mempunyai kucing.
5. Dalam seumur hidup, dianggarkan seekor kucing rumah menghabiskan masa 10,950 jam mengiaw (purring).
6. Kucing mampu selamat walaupun jatuh dari ketinggian 30 kaki. Cayalah !
7. Kucing mamapu untuk berlari sepantas 20 KM sejam bila ia meningkat dewasa, tapi malangnya kebanyakkan kucing sekarang ni dah terlalu malas untuk berlari. Maklumlah banyak makan...
8. Rahang kucing tidak boleh bergerak kekiri dan kekanan. So, jangan seksa dia k?

Baiklah, just until here k? Syukran Jazilan...

Terima Kasih Kerana Membaca, Apalagi, Komen La !

1 Kotak Hati:

aReTikZ said...

Apakan daya.. diriku bela arnab.. hehe..

Owned by Yuyui Bieyna. © 2011 - 2013. All Rights Reserved.